D3 vitamin MICROENCAPSULATED

24,90

Vaša cijena: 24,90

Cijena s popustom: 24,90 24,90 -1020%

Vaša ušteda: 0,00

D3 vitamin MICROENCAPSULATED

Dodatak prehrani

Dodatak prehrani koji sadrži mikrokapsulirani vitamin D3.

  • 3800 IU u jednoj kapsuli ( od jelenskog lišaja Cladonia rangiferina)

Količina: 30 kapsula

24,90

Vaša cijena: 24,90

Cijena s popustom: 24,90 24,90 -1020%

Vaša ušteda: 0,00

BMT® D3

Prema najnovijim medicinskim izvješćima, većina ljudi diljem svijeta sada se suočava s nedostatkom vitamina D. Posebno su ugrožene osobe koje puno vremena provode u zatvorenom prostoru, starije osobe s tanjom kožom i manje podkožnog tkiva te osobe koje se ne smiju izlagati suncu.

 

Apsorpcija i bioraspoloživost  vitamina D3

Zbog svijesti o važnosti ovog vitalnog vitamina, koji je zapravo hormon, mi u Biovisu smo koristili inovativnu i patentiranu tehnologiju mikrokapsuliranja temeljenu na principu kaocervacije i mikrokapsuliranog vitamina D3. Na taj način postigli smo bolju stabilnost topljivost u vodi i veću bioraspoloživost vitamina D3.

Mikrokapsula kaocervata otporna je na razgradnju u kislem i neutalnim okruženjima i daje vitaminu D3 visoku bioraspoloživost. Mikrokapsulacija postiže ciljanu  isporuku na mijesto apsorpcije – u tanko crijevo, gdje mikrokapsulu razgrađuju samo enzimi gušterače. Također je osigurana optimalna apsorpcija, budući da je mikrokapsuliran D3 već otopljen u kapi ulja, pa stupanj apsorpcije ne ovisi o sestavu našeg obroka. Osim toga nakon njega nema natečenosti ili neugodnog okusa, a mikrokapsulacijom osiguravamo i veču stabilnost proizvoda( suhi normalni  onlik skloniji je oksidaciji). Vitamin D3 dobiva se iz biljnog izvora- jelenskog lišaja te je stoga pogodan i za vegane.

 

 

ZDRAVSTVENI ZAHTIJEV:

Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciju /upotrebi  kalcija i fosfora, normalnoj razini kalcija u krvi, održavanju zdravih kostiju, funkciji mišića, igra ulogu u diobi stanica, doprinosi održavanju zdravih zubi i funkcijoniranju imunološkog sustava.

 

 

Sastojci

Preporučena doza: Jedna kapsula dnevno (1×1) uz čašu vode za doručak.

 

Maltodekstrin, vitamin D3 (kolekaciferol iz jelenskog lišaja Cladonia rangiferina), arapska guma, maslinovo ulje, kalijev sorbat, sredstva protiv prianjanja (magnezijev stearat, silicijev dioksid), kapsula (HPMC – hidroksipropil metilceluloza).

Preporučena dnevna doza (1 kapsula) sadrži:

SestojakaKoličineaudio PDV*
Vitamin D3  (3800 IE) mikroenkapsuliran95 µg1900%

*preporučeni dnevni unos, prema Uredbi (EU) br.1169/2011, n.-nije navedeno

Upozorenja

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Čuvati od dohvata male djece.

Čuvati na suhom mjestu pri maksimalnoj temperaturi od 25 °C, zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.